luni, 1 martie 2010

Release yo self!

Beşitul ca şi orice altă formă de comunicare, este o artă. Nu toţi stăpânesc această artă şi deseori sunt greşit înţeleşi de ceilalţi. Sau mai rău, unii preferă beşina ca monolog, în cercul lor restrâns, cand este clar ca lumina zilei că un dialog pe această cale ar fi mult mai util pentru dezvoltarea societăţii.

O beşină poate spune multe lucruri despre persoana care o eliberează. Spre exemplu când auzi una de tip "scârţâie uşa", spui despre acea persoană: "Hmm, virgin." sau "Ăsta se sterge la cur ţinând hârtia inginerică cu două degete, cu frică, să nu scape vreunul înăuntru." , pe când o beşină tip "hu" te duce cu gândul la "Minim 6 luni de pârnaie, într-o celulă cu 4 violatori în serie, un singur duş şi un săpun alunecos."

Dar cum pot fi clasificate beşinile?
1. Fâsâita. De obicei aduce veşti proaste, despre câtă zacuscă se mai află în beci şi cam decât timp e uitată acolo. Din aceeaşi clasă amintim de fâsâita fierbinte, şi de sora ei mai mare, aia care se ţine după tine ca scaiu de oaie şi de care nu scapi nici dacă fluturi tare izmenele.
2. Ştrangulata. I se mai spune popular şi beşina cu semn de întrebare. Nu este foarte hotărâtă la ieşire dar cu siguranţă îşi face simţită prezenţa mai ales la înghesuială. O beşină foarte hazlie de felul ei, pentru că produce veselie în cercuri restrânse de amatori.
3. Târ târ târ. Ca o plimbare cu tractorul pe câmp, la arat, sau prin gropile din drum. Îţi saltă curul într-un mod plăcut, avertizând-ui pe cei din spate "Nu sta în urma mea."
4. Bubuita. Simţi că-ţi sar chiloţii de pe tine. Cunoscută şi sub numele de "rupere de nouri" poate produce fisuri cam de dimensiunea pumnului în izmene, cel mai evident exemplu fiind Mişu.
5. Beşina materială. Se traduce prin "Ups! Cred că m-am căcat pe mine!" Musai trebuie schimbaţi chiloţii. Dacă înainte de acest tip s-au experimentat multiple bubuite, este posibil ca să fie nevoie de schimbat şi izmenele. Chiloţii s-ar putea să fie deja franjuri.

Acu să nu-mi spuneţi ca niciodata când aţi tras sau aţi auzit o beşină nu aţi schiţat nici măcar un zâmbet. Spor la beşit, şi dacă nu e spor, atunci Activia să fie!

2 comentarii:

  1. la primu paragraf ai perfecta dreptate. in orice situatie de comunicare este nevoie de macar doi interlocutori (asta am facut la faculate :P)

    RăspundețiȘtergere
  2. Tu ce facultate faci? Că mă pui pe gânduri... :))

    RăspundețiȘtergere