marți, 2 martie 2010

Fotbal şi mici

Fotbalul românesc e de tot căcatul. E ca un film naşpa cu steven seagal, dat în reluare de proteve. Toţi jucătorii sunt talentaţi prin crâşme, discoteci, weed shop-uri, mai puţin pe dreptunghiul ăla cu iarbă. Şi mai nou se fut şi în cur prin cantonamente. Da ce vroiaţi? Să scrie piese de teatru, cand colegul de cameră care din coincidenţă e şi fundaş de meserie se apleacă după săpun la duş? Sau poate e vreo stratagemă gândită de federaţia română de futbol. Dacă ăsta nimereşte borta curului cu şomofrâncu, poate nimereşte şi poarta. Pun pariu că în cantonamente se combină într-o cameră numai un atacant cu un fundaş pentru antrenament. Deşi ar fi mai simplu să vopsească poarta maro.

Dar avem şi români, alergăcioşi după minge, de valoare. La cluburi din străinătate. Meseriaşu' ăsta, spre exemplu, dă o grămadă de goluri pe la nemţi pe unde joacă, i-a pizdit şi pe ăia de la Urziceni, dar dacă îl aduci la naţionala, se cacă pe el în faţa porţii adverse. Îi moare erecţia fix în faţa curului. Sau încurcă poarta adversă cu cealaltă. "Bă, parcă îl cunosc pe pulă ăsta de undeva. Las că îmi aduc aminte cine e după ce îi dau gol" Apoi, "Ba Lobonţ, bă... uni pula mea te uiţi?"
Sau mai rău: Nicoliţă pasă la portar...

Pe români, îi ţine să alerge cam douăzeci de minute într-un meci. Este demonstrat ştiinţific că un fotbalist român mai mult nu poate. Până şi noi, ăştia cu ficatu în pungă, alergăm mai artistic şi mai mult. Oricum avem o echipă de andicapaţi: Mutu, Surdu, mai lipseşte Chioru, Şchiopu, Paralizatu şi gigi becali ca să avem un unşpe de mondiale. Mutu îi strigă lu Surdu: "Dă-o bă, lu' Chioru, că nu e în ofsaid." La speşăl olimpix. Şi cel mai important: românii ştiu să ţină un rezultat. Cam zece minute. Dacă doamne fereşte reuşesc să dea un gol (se mai întâmplă mai rar, dar se întâmplă) se retrag toţi în apărare şi tencuiesc poarta cu cururi. Bine, tot iau 4 goluri, dar măcar se vede interes în joc, că fotbaliştii ies bine în poze, când par că sunt interesaţi de ceva. Poate se lipesc de un contract la o reclamă la şampon sau Danone. Tactică. Nu i-a învăţat nimeni că la fotbal nu e ca în afaceri, şi nu e bine dacă dai 1 şi iei 4. Restul de 3 nu e profit.

Bă, da am reuşit să batem Insulele Feroe? Chiar de două ori. I-am tăvălit prin iarbă? Bifat. Le-am dat cu una în plus şi fără unşpe metri? Bifat. Ne-au bătut ăia vreodată? Never. Deci, cine are coclenderu' mai mare, noi sau ei? Ciocu mic şi susţineţi ruşinea naţională a româniei. Pardon, echipa...

5 comentarii:

  1. Prefer sa-i vad cum se injura dupa meci decat sa ma uit la matza'n calendar la cum "alearga" ei. Pass the beer, please!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pân' la bere, ia o leapşă de la mine http://blackcatdressedinblack.blogspot.com/2010/03/leapsa.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Claudiu spunea...
    Te rog sa-i transmiti, daca poti, lu' M. T. urmatoarele (nu pot sa bag nici un comentariu acolo, nu's ce sa fac): "Alo, faza cu sushi-li, cand? Mai asteptam mult?".

    RăspundețiȘtergere
  4. La mine în ogradă intră cine vrea, iasa cine poate. Şi de comentat ar trebui să meargă, nu ştiu de ce Claudiu nu poate. O să mă mai uit prin setări. Deocamdată şi eu îmi cam prind urechile prin ele.

    RăspundețiȘtergere