luni, 1 februarie 2010

O zi deosebita...

Dimineaţa e rece, atât de rece, că se văd floricele pe geamurile micii bucătării de vară. Giovani se dă cu greu jos din patul de fân şi când respiră, îi ies aburi din gură ca la cal. Îşi trage o păreche de izmene pe cracii goi şi porneşte cu repeziciune spre fundul curţii unde tronează o construcţie de scânduri lăsată puţin într-o parte ca turnul din Pisa.

Se întoarce triumfător după un sfert de ceas. Intră din nou în bucătărie şi îşi contempleză muşchii, în timp ce ascultă maneaua preferată de pe telefon. Are telefon cu manele, pe care i le-a pus un amic de pahar de pe calculatorul lui, ca ăla de la rădăuţi, ăla roacher de la poze, n-o vrut, că cică n-are manele.
Tricoul cu sclipici pute. Are un iz de luna trecută, dar merge acoperit cu ceva mai mult parfum original Dolce&Gabana, luat de la ţiganii din bazar. Ileana oricum nu are un simţ olfactiv aşa de bine dezvoltat.

Azi e o zi deosebită. Nu e trecută în calendar cu roşu, că proştii aştia din românia îs prea proşti să percepere o asemenea sărbătoare. Nici popa nu a pomenit de ea. Iubirea pluteşte în aer. Azi e ziua îndrăgostiţilor care se iubesc. Şi trebuie sărbătorit la oraş, aşa cum se cuvine. Cu chiţa.

Ileana îl aşteaptă deja în frig. Când o vede, se transformă în alt om. Muşchii de la geacă se umflă ca la comandă iar mersul i se schimbă brusc astfel încât să se vadă bine adidaşii cei albi. Se agită ca un pepsi. Ca şi cum Cupidon l-ar fi înţepat în cur cu săgeata lui fermecată. Ileana îl priveşte visătoare şi râde ca proasta la glumele lui în italiană. Nu înţelege multe din ce spune, dar e amuzată de mişcările ritmice ale belciugului din urechea lui dreaptă.

Drumul până la rădăuţi nu este lipsit de incidente. În aftobuz, Giovani dă nas în nas cu Florea, zis Vandam, un vechi duşman al lui Giovani. Vandam, ăsta, avea prostul obicei de a se lua la mardeală cu toată lumea după ce trăgea două rachiuri şi-şi aducea aminte de filmele cu karate văzute pe video în anglia, pe când se ocupa cu ciordeala din magazine. Între cei doi au loc câteva urări de bine, cu sufixul "mă-tii". Muşchii se încordeaza şi mai tare.

În rădăuţi, e şi mai frig. Giovani n-are căciulă, că oricum nu are ce acoperi. Din cauza gerului, un muc îi îngheaţă pe buza superioară, dar asta nu-l deranjează. Ajunge într-un final la ţintă. Chiţeria e plină de pocăiţi cu minţile spălate, la fel de italieni ca şi el, care manâncă prăjituri şi rânjesc fasolea unul la altul. De la căldura din interior, creierul i se dilată până la dimensiunea unui bob de mazăre, şi dintr-o dată devine inteligent. Dar inteligenţa nu ţine de foame şi Giovani face o comandă:

- Douî chiţa. Cu bulion chiparat.
Plăcerea lui.

Ileana e îngrăgostită de el. Îl soarbe din priviri. Îl iubeşte chiar dacă ultima oară nici măcar nu i s-a mai sculat de beat ce era şi ea a trebuit să se joace cu degeţelul. E atentă la fiecare gest al lui. Îl admiră. Dar pâna la un punct... Femeile din satul său, alea neduse în italia, sunt duse cu sorcova în extrasezon şi nu prea au admirat foarte des o biserică pe dinăuntru.

Chiţa soseşte cu ceva întârziere. Giovani nu-şi poate lua ochii de la ţâţele chelneriţei. Ileana observă gestul lui nesăbuit, privirea hulpavă şi neştiind ca asta este o reacţie normală a unui mascul neghei, îi fute o sticlă de ketchup piperat peste bot. Se ridică de la masă urlând ca o disperată şi adresându-i câteva urări de bine mamei lui, dispare. Giovani se ridică şi el de la masă şi iese valvârtej din chiţerie. Din greşeală şi viteză se împiedică de duşmanul său Florea Vandam, care se enervează şi îi fute şi el un pumn în bot, sporindu-i astfel borşul care acum curge ca din streaşină din nas.

Azi e o zi deosebită. Şi se pare că totuşi e trecută cu roşu, dacă nu în calendar, măcar pe tricoul cu sclipici şi pe geaca cea cu muşchi a lui Giovani.
Hepi velăntainz dei! Iubirea adevărată nu cunoaşte frontiere.







Un comentariu:

  1. E CAM NERUŞINAT GIOVANI ĂSTA ... A PLECAT FĂRĂ SĂ PLĂTEASCĂ "chiţa" ...
    ORI TOTU' ERA PLĂNUIT, CĂ EL CHIAR NU AVEA BANI ROMÂNEŞTI SĂ PLĂTEASCĂ ... :))

    :)

    RăspundețiȘtergere