joi, 25 februarie 2010

Alcoolimpiada de iarnă

La noi anul are 104 săptămâni. Aproximativ. Că ne mai dă şi cu virgulă. Asta înseamnă că o data la trei zile, se resetează săptămâna şi o luăm de la capăt. Dacă socotim luni prima zi, asta înseamnă că miercuri seară, ieşim musai la o bere.

Aşa, ca idee, pentru că ieşitul la o bere e de domeniul fantasticului. Eu personal nu am reuşit niciodată să ies la o singură bere, oricât mi-aş fi impus. Poate să ies la prima bere. Aşa mai merge. Şi cum veştile bune circulă repede, ne adunăm toţi la Aşchiuţă, cam pe la ora 7, că e o oră magică. Aşchiuţă este crâşma noastră preferată, pe timp de iarnă, chiar dacă se închide repede, şi tantili alea mai ţipau din când în când la noi, că mai fărmam câte o sticlă, etc. Au ţipat până s-au prins că noi avem totuşi potenţial şi facem vânzare bună, orice ar fi. Şi au devenit prietenoase. Chiar ne-au întrebat odată, ce facem. Sincer nu ne-am fi aşteptat în veci la aşa ceva şi ne uitam uimiţi unul la altul: „Cuaie,... vorbesc cu noi!”

De obicei, ieşitul la o bere nu e foarte periculos. Asta DACĂ în ecuaţie intră NUMAI bere. Prima bere deschide apetitul, a doua şi a treia fluidizează conversaţia, de la patra încolo toate gagicile par bune, şi aşa mai departe. Lejer, toată lumea se simte bine.

Dar pe noi, ne mănâncă în cur de fiecare dată când ieşim. Şi cum limbricii se tratează cu tărie, pe lângă bere mai luăm şi o votcă. Sau două. Apoi îmi aduc aminte că am o rană urâtă în gât. Trătăm tot cu votcă. Votca după bere e anestezicul perfect. Nu mai simţi nikă, nici dureri de cap, nici umezeală la picioare, nici frig, nici gaura unde odată era un ficat. După ce combini astea două, restul chiar nu mai contează, cel puţin pe moment. În drum înapoi spre casă, care atenţie, e mai lat decât e lung, te mai întâlneşti cu unu, doi, şi cum sunt bucovineanii darnici, te mai servesc c-o gură de vin, că şi lor le-o fi greu să târâie petul ăla după ei. Şi iaca, mahmureala a doua zi, te face om cuminte. "Nu mai beau până mor." (adică incă 3 zile).

De-acu nu ne mai rămâne decât "... să ne pizdim sâmbătă seara..."


2 comentarii: