miercuri, 15 decembrie 2010

O dimineaţă din viaţa organelor

Dimineaţa, după un şou unde a curs cu multă băutură şi care s-a prelungit ceva mai mult, organele îşi reîncep cu greu activitatea. Pula s-a trezit ca de obicei prima şi nu dă pace la nimeni. Se fâţâie de colo colo prin chiloţi, vrând să iasă la aer.

Pula (veselă):   Hai bă, trezirea! Ce-i cu lenea asta pe voi, mă? Puţină mişcare!

Stomacul (nervos):   Asta e nebună!

Creierul (făcând un efort să fie coerent):   Păi dacă doarme toată ziua... S-a trezit dintr-odată cu energie. Că dacă o pui să-şi facă meseria, atunci când trebuie, imediat face mofturi.
Las că le zic eu la mâini să te scuture îndată mai a dracu', să nu-ţi mai vină să faci atâta mişcare.

Pula:   Hai şefu, că e o dimineaţă frumoasă. Serios că nu se merită să stăm în pat şi să gogim.

Stomacul (nedumerit):   Bă, care l-aţi văzut pe Ficat? A mai venit aseară la somn? Sau a rămas pe-afară ca de obicei? 

Creierul:   Cine dracu mai ştie ce s-o întâmplat aseară... Eu nu-mi aduc aminte mai nimic.

Nasul (dezgustat):   Bă, ce pute aici aşa tare? Voi nu simţiţi nimic? 

Ochii (ofticaţi):   O fi de la Cur că numai el îşi dă aere toată ziua. Eu nu simt nimic, da de vreo jumate de oră lăcrimez a naibi de tare. Bă Cur! Dă-te-n veceu de organ inutil! Închide-te în budă şi stai acolo sau ia Pula cu tine şi mergeţi unde vreţi...

Creierul (râzând):   Pula în Cur! Asta da idee!

Pula:   Ia lăsaţi başca. Eu am altă condiţie socială, da? Nu umblu cu nici un cur, mai ales cu puturosul ăsta. Sunt un organ serios. Am funcţii mult mai importante de făcut.

Curul (zâmbind sarcastic):    Ai putea să te reprofilezi, care-i problema? Şi aşa pizda o vezi o dată la zece ani. Că în rest, ai noroc de patronu' ăsta că-i place tare băutura. Dacă nu te-ai putea pişa, ai fi un organ inutil.

Pula (profund indignată):   Mă piş pe voi toţi! Şi gata, nu mai vorbesc cu nimeni.

Mâna dreaptă (cuprinzând Pula de gât cu fermitate):   Hai dragă, că avem treabă. Ordine noi de la Şefu. Una scurtă că îndată patronu' se apucă iar de băut, şi am treabă. Promit că nu te dau cu capul de faianţă ca data trecută.

După câteva minute...

Creierul (din nou autoritar): Gata pauza domnişoarelor! Pregătiţi-vă pentru o zi de muncă grea şi obositoare! Înainte marş!


3 comentarii: